Onze wereldreis

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Henk Stroecken

Dankjewel:)

Laurens

Hi Henk,

Bedankt voor je leuke bericht! Gaaf dat we (na al die jaren) een mooie inspiratiebron kunnen zijn voor je reis! Net even op je site gekeken.. mooie foto's en geweldige reis! En dan nu Antarctica :)

Enjoy!

gr

Laurens

Henk Stroecken

Hoi!

Ik wilde gewoon maar even zeggen dat ik vanaf augustus 2016 al een wereldreis aan het maken ben en ik in de afgelopen 6 jaar veel inspiratie heb gehaald uit jullie prachtige blog. Ik herken de dansers op de foto van de Kari Kari show, ik was eergisteren nog op Paaseiland! Nu ben ik in Ushuaia en ga ik maandag per boot naar Antarctica!

Dank jullie wel voor het delen van jullie ervaringen, ik hoop dat ik dezelfde inspiratiebron kan zijn voor anderen die jullie voor mij zijn geweest:)

Ik houd zelf ook een blog bij, waar je een kijkje kan nemen als je wilt!

stroeckovic.reislogger.nl

Groetjes Henk

Natan
reactie op: foto

leuk die kende ik nog niet

Sieto

Liesse,
er zijn (heel) veel verschillende soorten bergen. Heb je al wat op het oog? Wil je binnen Europa klimmen, of daarbuiten? Hoe is je conditie?

liesse berkien

ik wil ook graag een berg beklimmen hoe realiseer ik dit

Jennifer
reactie op: foto

Ik droom er al jaren over om een wereldreis te maken, wat ook mijn plan is voorlopig. Alleen dat weet ik dus niet zeker aangezien ik 11 ben hahaha. Maar Ant Artica lijkt me zo gaaf!

Luc

Bedankt voor jullie reactie Nigel en Laurens. Notitieblokje staat goed vol! We zien het inderdaad wel zitten om losse tickets te kopen. Toch nog even een offerte aangevraagd bij WTC en daar kwam het volgende uit:
AMS-LIMA (in Zuid Amerika zelf losse tickets kopen)
Santiago de Chile - Auckland
Auckland - Fiji - Auckland
Auckland - Sydney
Sydney - Singapore (vanuit Singapore naar Kuala Lumpur, Kathmandu, Delhi zelf tickets kopen)
Singapore - Dubai
Dubai - AMS

Voor 1950 euro

Is dat wat? Of een no-go?

Bedankt alvast

Nigel

Overigens nog een tip mocht je daar nog niet aan gedacht hebben. Wij hadden een verlengsnoer meegenomen met 3 extra stopcontacten. Gewoon de kleinste en platste die we konden vinden. Komt regelmatig voor dat je in je hotelkamer soms maar 1 stopcontact aantreft. Niet echt handig als je (in ons geval) 2 telefoons, een netbook, oplaadbare batterijen en 2 digitale camera's wilt opladen...

Nigel

Hoi Luc / Laurens,

Wij hebben echt hele goede deals weten te vinden inderdaad. Maar.... daar moet ik wel eerlijk bij zeggen dat je dat niet 'even' geregeld hebt. Gelukkig hadden wij alle tijd, maar wij zijn soms uren en soms zelfs dagen bezig geweest met het vinden van de allerbeste deals. Daarbij speurden wij fora af naar tips van andere reizigers en hebben wij zitten spelen met het wijzigen van de valuta en wijzigen van routes / steden. Bijvoorbeeld ook Colombia stond niet op onze planning. Echter, de mega deal die wij hebben gevonden was van LA naar Auckland met dus die tussenstop op Fiji. De vraag was dus vervolgens hoe wij vanuit Argentinie zo goedkoop mogelijk in LA konden komen. Wij zagen namelijk dat er maar weinig low cost carriers vanuit Zuid Amerika naar de VS vliegen. Een van de weinige steden is Bogota vanaf waar wij een vlucht vonden voor 99 USD via Fort Lauderdale naar LA. Vervolgens was de vraag hoe wij zo goedkoop mogelijk in Bogota konden komen. En daar komt ook Rio weer om de hoek kijken. Want na lang zoeken, wroeten en pielen vonden wij een goedkope vlucht vanuit Rio naar Bogota (vliegen is helaas niet de goedkoopste manier van transport in Zuid Amerika aangezien er maar weinig low cost carriers zijn. Goedkoopste is met de bus). Maar daar kwamen wij pas achter nadat we eerst heel veel andere steden hadden geprobeerd die voor ons dichterbij waren op dat moment (BA, Montevideo, Santiago etc). En vandaar dat we dus en Rio en Bogota aan onze planning hebben toegevoegd. Maar dat kan dus alleen als je de volledige vrijheid hebt.

Reizen met de bus in Zuid Amerika is heel goed te doen. Sterker, dat is eigenlijk de manier van reizen aangezien vliegen behoorlijk duur is en treinen nog moeten worden uitgevonden. Bereid je wel voor op lange busritten. Wij hebben meerdere busritten gehad van meer dan 15 uur en zelfs 2 van meer dan 30 uur. Gelukkig zijn de bussen wel behoorlijk luxe. Regel dan wel een cama. In sommige bussen betekent dit dat je in een lederen fauteuil zit waarin je volledig kunt gaan liggen. En soms ook nog met een eigen tv scherm en is het eten/drinken inclusief. Maar goed, verwacht geen luxe maaltijden. Wij namen meestal zelf ons eten mee. Zorg dus ook dat je batterijen goed opgeladen zijn en het liefst nog een extra batterij. Ik heb een keer gehad dat na een uur of 6 de batterijen van zowel mijn netbook als telefoon op waren. Tja, dan is het een behoorlijk lange zit kan ik je vertellen... :) Maar goed, er zitten vrijwel altijd wel andere backpackers dus vaak is de reis alweer voorbij voordat je er erg in hebt en weet je meer van je medereiziger dan veel van vrienden thuis...

Overigens zijn wij vanuit Florianopolis (aanrader als je wilt surfen en even wilt partyen) naar Foz do Iguacu gegaan en vanuit daar naar Rio.

Carnaval in Rio is gaaf. Heel gaaf. Maar... houdt er wel rekening mee dat alles dan een stuk duurder is. Dus ook alle hostels, ongeacht of je in een kamer met z'n 2-en slaapt of een dorm met 10 man. Zoals alles tijdens onze reis hebben wij ook ons hotel in Rio heel laat geboekt, maar in dit geval zou het zeker kunnen lonen om dit al wat eerder te doen als je echt zeker weet dat je dan in Rio kunt/wilt zijn.

Het is een optie inderdaad om een deel via RTW te doen. Maar daar gaat persoonlijk mijn voorkeur niet naar uit. Met een beetje gepuzzel kan je zelf leuke vluchten vinden en kom je op plekken waar je zelf van te voren nog niet aan had gedacht. Maar zoals ook Laurens schrijft, dit is afhankelijk van je voorkeur en je plannen.

Laurens

Mooie reisplannen Luc! En goede tips Nigel :)

Met een RTW leg je inderdaad iets vast (route), maar het tijdstip kun je nog wel wijzigen. Dit is dan wel op basis van beschikbaarheid natuurlijk, maar je kunt schuiven met die data.. Dit hebben wij volgens mij wel een keer gedaan. Maar de route ligt wel vast en ik geef Nigel eigenlijk wel gelijk in dat je het beste zo weinig mogelijk vast kunt leggen. Wij hebben zelf ook een vlucht gemist van ons originele RTW vluchtplan omdat we wat anders wilden. Toch kan een RTW voordelig uitpakken (hoewel Nigel het wel echt hele goede deals heeft weten te regelen zo te zien). In ons geval vond ik het eigenlijk prima en ook omdat we de Transsiberië express hebben genomen scheelde dat nogal in het aantal vliegmijlen :)

Luc

Nigel.

Bedankt voor jouw snelle en duidelijke reactie!

Hoe ging het ter plekke boeken van tickets? Bijvoorbeeld die tussenstop op Fiji, wat voor ons geweldig zou uitkomen?

En hoe was het reizen met de bus in Zuid-Amerika? Zag dat jullie vanuit Rio naar Iguazu zijn gegaan, dat is ook zeker een optie voor ons!

Wij willen ook graag met Carnaval in Rio zijn, hoe zit dat met de drukte en boeken van hotels etc?

Wij zitten er nu aan te denken de grote vluchten (AMS-Zuid Amerika, Zuid Amerika - NZ, NZ- Singapore, Singapore-AMS) wellicht met RTW te doen en de rest ter plekke te boeken. Zal dat wat zijn?

Nogmaals dank!

Nigel

Hoi Luc,

Als ik je een tip mag geven, dan zou ik niet voor een RTW gaan. Ten eerste omdat je jezelf dan veel te veel vastlegt. En een wereldreis gaat juist om de vrijheid, nietwaar? Je gaat gedurende de hele reis heel veel leuke mensen tegenkomen. Mensen met wie je misschien wel een tijdje wilt optrekken. Het is dan behoorlijk vervelend als je halsoverkop en met tegenzin verder moet omdat je je vlucht moet halen. Wij hebben dan ook alleen onze ticket naar Cuba (EUR 99,00) geboekt en daarna onze ticket vanuit Cuba (via Panama) naar Quito (EUR 300,00). Vervolgens hebben wij in Quito een 11-daagse boottocht langs de Galapagos eilanden + vlucht Quito > Galapagos > Guayaquil (1500 USD). In Zuid Amerika hebben wij verder alleen de bus gepakt behalve onze vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia voor onze trip naar Antarctica en onze vlucht van Rio de Janeiro naar Bogota. Vanuit daar zijn we naar LA gevlogen waarna we voor USD 600,00 naar Auckland zijn gevlogen met een gratis tussenstop van 2 weken op Fiji islands (EUR 600).

Voor EUR 1000 zijn wij dus van Europa naar Midden Amerika naar Zuid Amerika naar Nieuw Zeeland / Fiji gevlogen. OK - dat heeft ons dagen en nachten zoeken gekost, maar we konden daardoor vliegen op de data dat wij er klaar voor waren om verder te reizen. Wij hadden in onze planning meer tijd opgenomen voor Nieuw Zeeland en Australie. Maar we hadden zo'n ontzettend gave tijd in Zuid Amerika dat we uiteindelijk bijna 2 maanden langer in Zuid Amerika zijn gebleven waardoor we nog carnaval in Rio hebben kunnen meepikken. Dat kan je toch niet van te voren bedenken. Wij vonden Buenos Aires bijvoorbeeld minder dan we verwacht hadden terwijl we Rio weer geweldig vonden terwijl wij die niet eens op onze reisplanning hadden staan. Maar goed, dat komt wellicht ook omdat wij niets hadden vastgelegd.

En ten tweede (kwam een beetje lang verhaal...) kan een RTW behoorlijk duur uitvallen als je van de voorgeplande routes wilt afwijken. Met onze wensen kwamen wij al snel uit op een bedrag boven de EUR 4000.

Afijn, het gaat hoe dan ook een hele gave tijd worden! Met of zonder RTW. Ik ben jaloers ;) Heel veel plezier in ieder geval!

Paul de Wit

Beste Laurens en Christina,

Mijn vriendin en ik gaan samen een wereldreis maken voor 7 maanden vanaf januari. Net klaar met onze studie en vanaf nu willen we wel het een en ander vast gaan zetten. Enige waar we niet helemaal uitkomen is het ticket, vandaar dit bericht. Onze reis zal er ongeveer hetzelfde als jullie uit gaan zien, dus ik hoopte wellicht dat jullie ons van advies kon zijn wat betreft tickets:
- AMS - Machu PIchu
- Ecuador en Galapagos Eilanden
- Rio en Iguazu
- Buenos Aires
- Auckland
- Mooi eiland in de pacific
- Nepal/ Wellicht India
- Maleisie/SIngapore
- Indonesie
- Moskou/St Petersburg

Japan misschien tussendoor.

Vraag aan jullie het gedaan hebben met de tickets. Alleen RTW? Of ook kleine vluchten ter plekke geboekt. Hoeveel heeft dat jullie gekost?

En gezien onze reis; past het in 7 maanden? Wij willen niet te gehaast gaan reizen.

Horen graag van jullie!

Gr. Martine en Luc

adefdwr

dfrfwrfq

Steveluc

wens wereld reis in te schrijven met cruise maar prijs voor persoon alleen is bijna dobbel. Zoek kontakt voor kamer te delen welke de grootste kost is als men alleen reist. Steveluc@hotmail.be.

Laurens & Christina

Goede vragen Rein,

De reisverzekering die wij destijds hebben afgesloten hebben (Globetrotter reisverzekering) had volgens mij wel een dekking voor bijzondere / gevaarlijke sporten. Toch is die dekking ook vaak maar beperkt.

Ter plekke een verzekering afsluiten zal in de meer "westerse" landen (Australië bv) meestal wel kunnen, maar in Azië of Zuid-Amerika is dat volgens mij een stuk lastiger.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

grt

Rein

Hallo Laurens en Christine,

Bedankt voor bovenstaande tips, wij gaan er ons voordeel mee doen.

Nog even een andere vraag die jullie misschien eerder bij de hand hebben gehad over verzekeringen. Jullie hebben tijdens de reis veel ondernomen die voor een
verzekering onder extreme sporten vallen. Daarover heb ik 2 vraagjes:

- hadden jullie een verzekering afgesloten die extreme sporten dekking gaf?
(deze verzekeringen zijn aanzienlijk duurder)
- konden jullie (altijd) tijdens activiteiten als raften, de ballonvaart e.a. activiteiten
ter plekke een verzekering bij de activiteit afsluiten? (dus in het buitenland)
Dit zou de nodige kosten in de voorbereiding kunnen schelen.


Groet,

Rein

L&C

Hi Rein!

Mooi, dat is goed om te lezen!

Die gidsen in Rusland waren onderdeel van de reisorganisatie Vodkatrain, waarmee wij de Transmongolië Express hebben gedaan. Daarbij zat inbegrepen (naast de treinreis van Moskou naar Peking) dat we bij de stops (incl Moskou) een lokale "gids" hadden.

In China hebben wij niks van tevoren geboekt en steeds ter plekke de overnachtingen, uitstapjes en het vervoer geregeld. Meestal lukte dit allemaal al in het ho(s)tel waar we verbleven. Is allemaal prima te doen!

Ik weet eerlijk gezegd niet precies welke klasse we hadden bij de Transmongolië Express, maar ik geloof dat dit de "toeristen klasse" is.. We sliepen met 4 mensen in de cabine en ieder had een eigen bedje.

In Zuid-Amerika hebben ze in de meeste landen uitstekende bussen. Je kunt kiezen uit verschillende klasses en ze gewoon op het busstation regelen. Soms is het verstandig om 1 of 2 dagen van tevoren even een kaartje te kopen. Vooral in Chili en Argentinië zijn de lange afstandsbussen van prima kwaliteit.

Succes!

Rein

Hallo Laurens en Christine,

Met plezier heb ik jullie verhalen gelezen, er staat erg bruikbare informatie in voor mijn eigen reis met mijn vriendin. Toch heb ik een aantal vraagjes aan jullie:

- jullie spreken over gidsen in bijvoorbeeld Rusland?
Hoe en waar hebben jullie deze geboekt?

- Vanuit Peking zijn jullie richting nepal gereisd, o.a.
langs de 3 kloven. Hebben jullie treinreizen en
slaapplaatsen in China van tevoren geboekt?
- Hebben jullie tijdens de transmongolie express met
de 1e of 2e klas gereisd? Wat zouden jullie
aanraden?
- in Zuid- Amerika hebben jullie veel met de bus
gereisd. Hebben jullie deze via een organisatie of
hostel geregeld? Of zijn jullie met het openbaar
vervoer geregeld?


Groet,

Rein

Laurens en Christina

Hallo Debbie,

We reageren even hier, dan hebben andere reizigers er ook nog iets aan.

Wij hebben bijna altijd ter plekke een ho(s)tel geregeld. Meestal haalden we de gegevens hiervoor uit een reisgids. Af en toe hebben we ook gebruik gemaakt van hostelboekings-sites. Dan kun je enkele dagen van tevoren een boeking maken en weet je zeker dat je erin kunt. Ter plekke regelen is toch het handigste (zo lang het niet te druk is), want dan kun je nog onderhandelen, de kamer even bekijken, etc.

Succes!

Debbie

Haihai,

Ik vind jullie site echt mega vet. Ik ben nu bijna 17, maar ik wil ook echt mega graag een wereldreis maken. Zodra ik klaar ben met mijn opleiding ga ik de hele wereld over. Maar nu had ik wel een vraagje. Hoe zijn jullie bij hotels terecht gekomen? Zijn jullie gewoon gaan rondreizen en vervolgens een hotelletje ergens geboekt, of hebben jullie het van te voren al helemaal uitgestippelt?

Mijn email is debbieheus@msn.com

Groetjes

Jasmin

Jasmin

Ben er nooit geweest, ben maar 14. Als ik 18 ben wil ik Lopend naar Tibet.?

j meijeringh

wat mooi dat jullie zo'n trip konden maken.
ben zelf 1 jaar in de u.s.a gewest en heb daar weel ge zien dat nog steets door mijn hooft dwaalt.
en ik heb 6 jhaar in canada gewoond. daar heb ik leuke en minderleuke herinderingen aanover gehouden.
na een heel moelijk jaar ben ik toch er blij dat ik dat heb kunen doen.

ik hoop dat jullie er mooije gedachten aan over houden.

Teun Boekel

Leuk, Maar wat is de hoofdstad van antartica?

Stefan Roovers

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inspiratie. Zo'n anderhalf jaar geleden kwam ik jullie blog tegen en heb alles gelezen! Inmiddels zelf net terug na 5 maanden reizen. San Fransisco, Hawaii, Fiji, Samoa, Nieuw Zeeland, Sydney, Bali en Laos. Het was fantastisch en nu is het weer even wennen! Reizen blijft fantastisch:)

Andries

Nog een site: http://www.rondjewereld.com/
Ik ben samen met mijn vriendin op reis.

Michelle

Beste Laurens en Christina,

Ten eerste: cudo's voor de website! Ik ben er helemaal aan verslaafd aan, aangezien mijn vriend en ik over twee jaar ook een wereldreis willen gaan maken. Nu had ik een vraagje over het wereldticket. Mag ik vragen hoe duur die van jullie was? Als jullie dat niet willen vertellen snap ik dat, maar dan weet ik een beetje waar we rekening mee moeten houden. Hebben jullie ook landen juist wel of niet meegenomen of over land of via de lucht gedaan omdat dat scheelde in de kosten?
Nogmaals echt een geweldige website, bedankt voor alle informatie die jullie met ons willen delen.

Groetjes, Michelle
PS Mijn email adres is michelle_klavertje@hotmail.com

L&C

Hey Brenda,

Je komt onderweg genoeg mensen tegen waarmee je samen weer verder kunt reizen hoor!
Verder hebben wij best veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om online de ho(s)tels te regeln. Via hostelworld en hostelbookers bijvoorbeeld.
Maar vaak lukt het ook prima om ter plekke wat te regelen :)

Succes en goede reis!

Brenda Nunez-Gonzalez

Hallo Laurens en Christina,

ik zou deze zomer graag 2 maanden lang Zuid-Amerika willen verkennen. Dit wil ik alleen doen. Ik zou graag in hostels willen verblijven en veel rondtrekken.

Nu zat ik met de vraag hoe jullie Hostels gevonden hebben? Via internet of via contacten of...? Ik zou graag zo weinig mogelijk op voorhand willen vastleggen, maar ik heb schrik om er aan te komen en dan geen slaapplaats te vinden.

Dan zat ik ook met de vraag of het zo eenvoudig is om er mensen te leren kennen die ook rondtrekken. Zou leuk zijn om eens samen met anderen een dagje rond te trekken bijvoorbeeld.

Dankje!

eva

Beste reizers.
Ik doe dit jaar mijn profielwerkstuk over Wereldreizen en vroeg mij af of ik wat vragen aan jullie kan stellen?
Ik zou graag wat meningen van wereldreizers zelf horen.

Groetjes Eva Pijl.

L&C

Hi Vera,

Leuk om te lezen. De beste tip die we kunnnen geven is: ga lekker sparen en ga ervoor!! Het budget wat je nodig hebt is erg afhankelijk van hoelang je op bepaalde plaatsen blijft en wat je wilt gaan doen. Als je gaat werken in Spanje en kan overnachten bij je tante in Amerika dan scheelt dat enorm. Rondreizen in Australie en Afrika zal wel weer duurder zijn, maar als je in Hostels overnacht kun je best voordelig rondreizen... Veel succes!

gr

Laurens en Christina

Vera Everts

Hallo Laurens en Christina!

ik wil over 2 jaar een wereldreis gaan maken. ik ben al goed aan het sparen en heb al een reis uitgestippeld. Ik ga eerst naar spanje, daar heb ik en een overnachting en werk, dan wil ik door naar australie om rond te trekken, vervolgens naar Amerika om daar bij mijn tante te overnachten te eten enz, en dan tot slot naar afrika om weer rond te trekken. Hoeveel denken jullie dat ik ongeveer nodig zal hebben voor mijn reis? en misschien nog tips? jullie site heeft me echt geholpen, nu heb ik er helemaal zeker van!

dank jullie wel alvast!

Vera

jens

mooi dat je zon ticket kunt kopen.
ik wil zelf ook een wereldreis maken als 18/19 ben.
ik ben pas 14, maar ben druk aan het sparen.

Laurens

Hallo Henk,

Mooie route van je reis! Ik heb je net een e-mail gestuurd.

Grt

Laurens

Henk

Hoi L&C,

Ik heb offertes aangevraagd bij verschillende wereldticket organisaties. Mijn planning lijkt erg veel op die van jullie:

5 aug 2012 --> amsterdam - moskou
15 nov 2012 --> singapore - brisbane
22 dec 2012 --> cairns - sidney
5 jan 2013 --> sidney - christenchurch
28 jan 2013 --> auckland - papeete
12 feb 2013 --> papeete - mataveri
19 feb 2013 --> mateveri - ushuaia
5 aug 2013 --> panama - amsterdam

Mijn vraag is wat jullie voor dit ticket hebben betaald. Ik heb van 1 aanbieder een bedrag voorgeschoteld gekregen waar ik van schrok. Ik kan begrijpen als jullie dit in kleine kringen (of zelfs helemaal niet) willen vertellen, maar je kan me mailen als jullie daar geen problemen mee hebben: stroeckovic@hotmail.com

Alvast bedankt,

Henk

Laurens

Ja, toch wel belangrijk inderdaad. Onderweg aan familie of vrienden meegeven hebben wij ook 2 keer kunnen doen. Dat is ook erg fijn!

succes!

linda

Daar heb je wel een punt ja, best lastig zeg. Vind het vervelend om steeds te moeten branden en weer opsturen en wachten tot het gearriveerd is om het dan pas te kunnen verwijderen maar wel heel belangrijk om het goed te doen.

Ik ga nog eens goed rond informeren, bedankt.

gr

Laurens

Ja, dat kan ook nog, maar lijkt mij geen pretje met grote bestanden en af en toe misschien een slechte verbinding. Okay, je kan met een wifi je laptop nachtje laten draaien, maar dan nog heb je het wel over echt veel data. :)

linda

Bedankt! ga kijken hoe we het ook via internet kunnen regelen met foto-opslag op speciale sites daarvoor.

Gr

L&C

Wij hadden een laptop mee waarin wel een brander zat. Dat was bewust zo gedaan, zodat we eenvoudig konden branden en naar huis sturen. Maar je kan bij de meeste internet cafe's ook dvd's laten branden. Dan zou je ze eerst op een usb stick moeten plaatsen en daarna die laten branden.Niet vergeten goed te testen!

Goodluck! :)

Linda

Hoi Laurens en Christina,

Zojuist schoot mij een belangrijke vraag te binnen en ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben gedaan op reis.
Als wij een jaar weg gaan nemen wij een notebook mee, we maken natuurlijk veel foto's maar kunnen deze niet branden op onze eigen laptop (geen cd ingang). Hoe hebben jullie dit steeds opgelost want ik wil natuurlijk niet mijn notebook als enige backup en usb sticks zie ik niet zitten. Onze camera heeft zulke grote bestanden.

Waar hebben jullie je foto's als backup opgeslagen?

Groetjes

Nigel

Hi Rebecca,

Lekker hoor dat je nu al bezig bent met je reis. Geniet er maar van want voor je het weet is het allemaal voorbij...


Maar goed, even over je vraag. Wij hebben juist geen RTW genomen omdat we zoveel mogelijk vrijheid wilden behouden. Maar het is helemaal afhankelijk van je budget en wat je wilt. Het beste is om een middag even te gaan zitten met een reisbureau die RTW's aanbiedt om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Je kan namelijk ook kiezen voor een RTW met een 'Open-Jaw'. Dit houdt in dat je vanaf een ander vliegveld mag vliegen dan waar je bent gearriveerd. Stel bijvoorbeeld dat je vliegt op een normale RTW dan vlieg je op Adam - Quito - Lima - Buenos Aires - Sydney - Adam. Je vliegt dan van Amsterdam naar Quito en van Quito vlieg je vervolgens naar Lima etc. Nadeel hiervan is dus dat je telkens terug moet naar de stad waar je bent gearriveerd. Een Open-Jaw daarentegen biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld Adam - Quito // Buenos Aires - Sydney - Adam te kiezen. In dit voorbeeld vlieg je dus naar Quito om vervolgens over land richting Buenos Aires te reizen vanaf waar je je reis voortzet.

Wij hebben voor geen van beide opties gekozen omdat we nog meer vrijheid wilden. Nadeel is wel dat je dan veel duurder uit kunt zijn met je tickets. Bovendien ben je dan ook wel even bezig tijdens je reis met zoeken naar goedkope tickets. Wij zijn daar soms nog best wel wat avonden aan kwijt geweest. In dat geval is een RTW handiger of je moet genoegen nemen met een duurder ticket. Maar als je goed zoekt kan je heel goedkope tickets vinden. Zo zijn wij vanaf Brussel naar Cuba gevlogen voor maar EUR 199 en hebben we een ticket gevonden die ons voor EUR 600 van Los Angeles naar Auckland vloog met een gratis tussenstop van anderhalve week op Fiji. Om in Los Angeles te komen hebben wij voor EUR 95 een ticket gekocht vanuit Bogota. Voor zo'n EUR 1000 zijn wij dus van Europa naar Zuid-Amerika naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Uiteraard moet je daar dan nog wel de kosten bij optellen voor vervoer met bus/trein/boot of welke manier je dan ook kiest om van de ene locatie naar de andere te reizen. Alles bij elkaar waren we niet goedkoper uit dan een RTW maar hiervoor in de plaats hadden we wel heel veel vrijheid. De 'gringo trail' - dat is de route aan de westkant van Zuid-Amerika (Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili, Argentinie) - wordt door de meeste backpackers over land afgelegd. Een RTW kan dan heel onhandig zijn als je een leuk groepje hebt gevonden waar je mee reist. Zo moest een Ierse jongen in z'n eentje terugvliegen vanaf Santiago naar Quito terwijl de rest van de groep samen verder reiste richting Buenos Aires. Niet alleen moest hij een extra ticket betalen naar Quito buiten zijn RTW (handiger was natuurlijk geweest als hij zelf een route had gekozen die hem terug zou voeren richting Quito) maar hij miste ook alle bestemmingen die wij tussen Santiago en Buenos Aires gingen aandoen. Maar zoals gezegd zou ik een dag plannen met een reisbureau om je nader te orienteren.

En wat is een verstandige route? Tja, in westelijke of oostelijke richting... :) Houd er wel rekening mee dat je met een RTW alleen in 1 richting mag vliegen. Stel dat je in westelijke richting vliegt dan moet je die richting ook aanhouden. Binnen een continent heb je over het algemeen meer vrijheid. Verder is het ook afhankelijk van het jaargetijde. In Zuid-Amerika, Australie / Nieuw Zeeland is het zomer terwijl het hier winter is. Als je in de winter vertrekt dan zou ik zelf eerst via Zuid-Amerika gaan zodat je kan profiteren van de zomer. Bovendien is ook Antarctica dan toegankelijk. Maar goed, wellicht wil je skien/snowboarden in Bariloche of op Mount Cook. In dat geval moet je juist tijdens de zomer hier vertrekken.
Mocht je ervoor kiezen om zelf tickets te kopen dan zou ik me eerst even orienteren op de prijzen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om goedkope tickets naar Zuid-Amerika te vinden dan andersom. Zo zagen wij tickets vanuit Nieuw Zeeland naar Chili voor zo'n EUR 800 terwijl een ticket op dezelfde dag van Chili naar Nieuw Zeeland minimaal EUR 1500 kostte.

Afijn, hoop uitzoekwerk dus maar je hebt ook nog wel de tijd :)

Succes!

Ciao,
Nigel

wesley
reactie op: foto

ik wil later ook een wereldries maken andere landen en cultuuren intereseerden mij enorm, & mij ries 2 jaar geleden na Malawi en zuid afrika iwas mijn stap om meer en meer tezien en te beleven

Groet, wesley

wesley
reactie op: foto

HAHAH leuk

wesley
reactie op: foto

Dit is een super mooie foto

Laurens & Christina

Hi Rebecca,

Geweldig..en je moet het zeker DOEN!

Qua vliegtickets hebben wij gebruik gemaakt van een "around-the-world wereldticket". Het enige wat daar wel "vast" ligt is de route. Maar dus niet hoe lang je ergens blijft, want je kan zelf doorgeven wanneer je die bepaalde vlucht wilt nemen. En verder kun je de route nog voor het grootste gedeelte zelf bepalen als je de vluchten alleen tussen de continenten neemt.

De route moet je rustig voor gaan zitten. Beetje logische route rond de wereld. Dus waarschijnlijk eerst Azië of de andere kant om, eerst Canada..maar je hebt nog tijd zat om daarover na de denken :)

Sparen en gaan!!!

Groetjes

L&C

Rebecca

Ben helemaal fan van jullie blog! Ik ben 19 jaar en ben van plan om over 3 jaar een reis te maken. Ik wil het al vanaf dat ik 14 ben en sinds ik 7 maanden in Amerika stage heb gelopen ben ik er helemaal over uit! ik MOET het doen! Ik ben van plan om het alleen te doen, alleen zit ik er een beetje mee met de tickets. Ik wil niks vooruit al boeken want ik weet niet hoelang ik ergens wil blijven, zoals jullie zeiden is het sowieso handiger om ter plaatsen een ticket te kopen. Hebben jullie dat ook gedaan dan? Of is het alleen een tip?
Ik heb al een aparte spaarrekening geopend en ik hoooop dat ik over 2/3 jaar mn spullen kan pakken en kan gaan. Ik wil sowieso naar (zuid) amerika, canada, australie, nieuw-zeeland en azië.. Hoe zouden jullie het aanraden qua ''route''? Neem aan dat het wel belangrijk is om een soort van plan te hebben haha.

Laurens & Christina

Super, leuk om te horen Dick. En goede reis!!!

Dick

Geen vraag, alleen dikke complimenten voor jullie leuke, informatieve en uiterst leerzame verhaal! Wij gaan over een half jaar (duurt nog veel te lang...) voor een jaar op wereldreis en dankzij jullie ben ik weer een heleboel wijzer. Dank nogmaals

Ciao
Dick

linda

je kunt nu tegenwoordig wel de complete gidsen 'downloaden' super handig. Maar papieren exemplaar blijft ook atlijd makkelijk dat klopt. Alleen voor onze wereldreis niet te doen om al die boeken aan te schaffen dus evt ook maar ruilen.

Gr

Laurens

Ooh haha, even verkeerd begrepen :)

Ja, die gidsen zijn zo goed als altijd ter plekke geregeld. Vaak onderdeel van een "dagtour" met meerdere mensen. Dus ter plekke naar een boekingskantoortje gaan (meestal via reisgids aanbevolen bv) of zelfs via ho(s)tel iets regelen. Ongeveer een dag vantevoren bijvoorbeeld (dus bij aankomst iets regelen voor dag erna). En dat werkte voor ons altijd goed. Je kunt natuurlijk ook die boekingskantoortjes een e-mail sturen. Dat hebben wij in enkele gevallen gedaan. Als het bijvoorbeeld erg druk was of onze planning krap..

Gr.

Laurens

Dimitri

Hey Linda en Laurens,

Eigenlijk bedoelde ik met "gidsen", de mensen die jullie stonden op te wachten als jullie ergens aankwamen en jullie wegwijs maakten :) Kan je dat op voorhand vastleggen?

Uiteraard hebben we ook de papieren gidsen nodig en ik ga gelijk aan het werk om die lonely planets uit te zoeken. Tegenwoordig met de Iphones etc zal er wel een applicatie bestaan dat je die erop kunt zetten.

Alvast bedankt!

Laurens

Dat is ook wel een goede tip Linda! Wij hadden destijds wel laptopje mee, maar volgens mij had je nog niet complete gidsen die je kon downloaden. Enige jammere daarvan is wel weer dat je dan niet lekker even tijdens een bus/trein/vliegtuig/boot tripje die gids er "lekker" bij pakt..

linda

Hoi Dimitri,

Met gidsen neem ik aan dat je het over lonely planets hebt? Via google --> optie boeken kun je alle l.p. in je eigen bibliotheek plaatsen. Handig als je een laptopje bij hebt of iets dergelijks zodat je niet alle gidsen mee hoeft te nemen. Kijk maar of je iets aan de tip hebt.

Gr Linda

Laurens & Christina

Bedankt en dat is natuurlijk een geweldig idee! :)

Wij hebben onderweg gidsen gekocht/geruild en ook wel eens een gids weer naar huis gestuurd volgens mij. Handigste is met backpackers die net de andere kant op reizen de gids te ruilen!

Wij hebben vooral in ho(s)tels geslapen met een eigen kamer. Geen superdeluxe dingen over het algemeen (soms ook wel), maar meer dan voldoende en ook bijna altijd wel met eigen wc/douche.

Succes!

L&C

Dimitri

Hoi Laurens en Christina,

Wat een superleuke website met prachtige verhalen en foto's. Het idee om een wereldreis te maken is sinds kort bij mij en mijn vriendin begonnen. Het zal nog even duren, maar het sparen kan al beginnen.

Ik zie dat jullie bijna overal een gids hadden. Hoe hebben jullie dit geregeld? En qua budget zeggen jullie +- 1250€ per persoon per maand (zonder de kosten vooraf): Hebben jullie dan in deftige hostels en hotels overnacht (aparte kamer en badkamer) of eerder in gedeelde kamers en nooit een eigen badkamer).

Alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes,
Dimitri

Laurens & Christina

Hi Marcelle,

Leuk om te lezen!

Wij hebben veruit het meest ter plekke geboekt. Op basis van de reisgids of tips van medereizigers een ho(s)tel, reisbureautje of bezienswaardigheid opzoeken en regelen. We hebben vooraf wel veel gelezen, maar ook hierbij vooral veel onderweg maar en ook ter plekke bepaald wat we gingen doen. Dat kan allemaal prima en is ook leuk en handig (lekker flexibel). Alleen van ho(s)tels of tripjes waarvan je vantevoren kunt verwachten (of hoort of leest) dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden om ter plekke te regelen hebben we soms iets vantevoren proberen te regelen. Maar dan heb je het over enkele dagen. Het enige wat wij echt voor vertrek vast hebben gelegd zijn het wereldticket en de trip naar Antarctica.

Hostels hebben we wel regelmatig even via internet (hostelbookers.com bijvoorbeeld) geregeld, voordat we naar de volgende plaats gingen. Niet omdat het nu perse nodig was, maar vaak ook omdat het wel handig is. Op die site lees je reacties van andere reizigers en kun je redelijk goed bepalen of een hostel okay is. En zo kom je aan en hoef je niet nog eens op zoek. Maar we zijn ook zo vaak met een reisgids in de hand op zoek gegaan... :)
Een mooi avontuur!

Succes!

L & C

Marcelle

Ha Laurens en Christina

Net als vele die jullie reisverhalen gelezen hebben wil ook ik samen met mijn vriend een wereldreis gaan maken. Allereerst, echt super jullie verhalen en er staan ook super veel tips op, echt top!
Ik heb een aantal vragen, ik zie bij jullie vaak staan dat er een gids op jullie wacht, waren die trips vooraf geboekt of bij zo'n bureau terplekke? Jullie hebben zoveel bezocht qua bezienswaardigheden, hebben jullie vooraf opgezocht wat jullie waar allemaal wilden zien? En als laatste vraag, hoe hebben jullie het gedaan met hotels en hostels, veel een plaats van te voren geboekt of op goed geluk? En wat raden jullie daarbij aan?

Alvast super bedankt, en helemaal top deze site!

groetjes Marcelle

Laurens & Christina

Hallo Henk,

Bedankt voor je reactie. Een reis naar Antarctica is inderdaad niet goedkoop. Wij hebben dit zelf al vanuit Nederland geregeld om de reden dat we er graag zeker van zijn dat we kunnen vertrekken. Je kunt ook ter plekke (ushuaia) een last-minute proberen te regelen. Dan ben je goedkoper uit, maar heb je wat minder zekerheid. Voor prijzen voor expedities kun je het beste wat Nederlandse reisorganisaties vragen.

Qua budget wil ik je het volgende artikel aanraden: http://wereldreis.reismee.nl/reisverhaal/23205/kosten-budget-wereldreis/

Succes!

Henk

Hallo,

Schitterende reis blog! Is het mogelijk om mij wat informatie te sturen over de expeditie naar Antartica? Ik lees op verschillende sites dat zoiets (in NL geregeld) al snel in de duizenden euro's loopt. Wat zijn jullie kwijt geweest en hoe heb je dat geregeld?

Ik ben van plan om een jaar te reizen met een budget van minimaal €18.000,- waarbij het 'voorwerk', zoals o.a. het wereldticket al inbegrepen is. Dit wil ik vooralsnog in mijn eentje doen. Denken jullie dat een soortgelijke reis voor mij mogelijk is (- een aantal Zuid Amerikaanse landen, + VS) met dit budget?

Ik hoop op een reactie!

Groetjes Henk
stroeckovic@hotmail.com

Laurens

Hallo Maja,

Dat hangt helemaal af van de periode, de route e.d. Het handigste is toch om dit voor jezelf helemaal uit te zoeken. Dit kun je ook met behulp van een organisatie doen natuurlijk.

Maja

Ten eerst natuurlijk hardstikke handige site! ik ben namelijk al een hele poos aan ''t dromen om te gaan reizen. nu in deze zomer ook aan ''t sparen d.m.v. 2 baantjes en niet op vakantie gaan.
Maar nu had ik de vraag.. Ben je goedkoper uit met een around-the-world-ticket of een combi ticket? of is het ook net zo goedkoop als je terplekke een ticket koopt op vliegveld of paar dagen online?

Groetjes Maja

Linda

Bedankt voor jullie reactie,
Ik denk inderdaad dat een rugzak dan iets handiger en veiliger is. Ik zal me eens gaan verdiepen in de soorten rugzakken.

Grt

Laurens

Hallo Linda,

Afhankelijk van je manier van reizen (neem je altijd een taxi of loop je zelf ook stukken) en inderdaad de bestemmingen (in China kun je onbegaanbare steegjes hebben of ga je alleen in hightech steden) kun je kiezen voor een backpack of trolley. Voor ons was een rugtas erg handig. We hebben regelmatig stukken moeten lopen op zoek naar een hostel bijvoorbeeld. Voordeel van een rugtas is ook dat je je handen vrij hebt om iemand te betalen, een kaart vast te houden, etc. Voor mijn gevoel is het ook wat veiliger..zo'n trolley staat toch iets verder van je af en daarnaast lijken trolleys vaak ook wat luxer..

Ik weet dat er ook rugtassen zijn met wieltjes..misschien is dat een goede voor je. Dan kun je hem op je rug doen, maar toch ook achter je aan rollen als je daar zin in hebt. Wij hadden volgens mij een 60 en 70 liter rugzak.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en succes!

grt

Laurens en Christina

donny

Beste nigel,

Hartstikke bedankt voor dit positieve verhaal, hier kan ik wat mee!
Nu rest mij nog de vraag: is het toeval dat dit in fiji gebeurde of kan ik er nu van uitgaan dat dit alleen in fiji gebeurt als ik daar kom?

mvg
donny

Linda

Beste Laurens en Christina,

In november vertrek ik met mijn vriend voor een jaar op wereldreis. De voorbereiding zijn al volop op gang. Er is wel iets waar ik nergens echt antwoord op kan krijgen dus ik dacht misschien dat jullie me konden helpen. We vragen ons af of we een backpack mee willen nemen of een soort tas/ trolley. Ik heb zelf eerder gereisd met een backpack en vond dit verschrikkelijk, weinig overzicht. De vraag is natuurlijk zijn de meeste landen goed begaanbaar met een zeer degelijke trolley. De wieltjes zijn groot en stevig en ook de tas is van goed materiaal. Wij gaan naar India en China, Zuid-Oost Azie, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Hoe waren jullie bevindingen. Hadden jullie een backpack bij? En dan nog de grote vraag, wat neem je mee aan kleding en toiletspullen, hoeveel kilo/liter hadden jullie ter beschikking in jullie tassen?

Nou ik hoop dat jullie me kunnen helpen met deze vragen. Ik heb jullie hele site doorgespit en veel inspiratie op gedaan. Dus alvast bedankt daarvoor.

Groetjes Linda v Hout

Max

http://szrzlj3.blogspot.com/2011/02/rusland.html

jesmer

hallo ik ben jesmer
ik ben op zoek naar reizigers die in de amazone zijn geweest voor mijn spreek beurt als u er mieschien een weet mag ik het email dan dat kun je sturen naar elbrich@chello.nl

Nigel

Hoi Donny,

Wij zijn net terug van onze reis. Daarin hebben wij 16 landen bezocht die ons heeft geleid van Zuid-Amerika naar Fiji, Nieuw-Zeeland en met als eindbestemming Australie. Wij zijn toen slechts 1 keer tegen dit probleem aangelopen, maar dat voorkom je natuurlijk liever. Wij wilden van Fiji naar Nieuw-Zeeland vliegen, maar wij mochten het vliegtuig niet in omdat wij geen ticket hadden voor de volgende bestemming na Nieuw-Zeeland. We hadden toen nog maar 30 minuten voor het sluiten van de bali om een ticket te boeken van Nieuw-Zeeland naar Australie. Gelukkig hadden we op Fiji al gekeken naar tickets dus wisten meteen waar we moesten boeken, maar het was een en al stress natuurlijk om het vliegtuig nog op tijd te halen.

Maar dat is dan ook meteen de enige keer geweest dat we een ticket vooruit hebben geboekt. Wij hadden geen Around the World ticket. We hebben alle tickets een paar dagen voor vertrek ter plaatse via internet geboekt. Ook bij vertrek vanuit Nieuw-Zeeland naar Australie hadden we geen uitgaande ticket uit Australie, maar dat was dus geen enkel probleem.

Uiteraard moet je wel in het bezit zijn van een visum indien dit verplicht is. Zo dien je vantevoren een visum aan te vragen voor Australie. Maar dit is gratis aan te vragen op internet en dit hebben wij zo'n 2 weken voor aankomst gedaan.

Mocht je er in Australie en/of Nieuw-Zeeland op uit willen trekken met een campervan dan kan het handig zijn om die reeds te reserveren. Wij hebben dat ter plaatse gedaan aan het eind van het hoogseizoen dus wij zijn toen wel 2 dagen zoet geweest om nog een beetje betaalbare campervan te vinden. Maar indien je reist met een beperkt budget dan kan het ook een idee zijn om juist niets te boeken en te kijken of ze aanbiedingen hebben of campervans hebben die terug moeten naar een bepaalde locatie. Zo konden wij een campervan voor een fractie van de prijs van Cairns naar Brisbane rijden.

Goede reis en veel plezier alvast!!

Groet,
Nigel

Laurens

Hey Donny en Juul,

Super!

Je kunt gerust zo min mogelijk vastleggen. Alleen voor Rusland en China vonden wij het handig om alvast een visum te regelen. De rest kan allemaal ter plekke (in het ergste geval kan het een tweetal dagen duren, in ons geval voor visum Vietnam).. ticket voor volgende land, ik kan me niet herinneren dat daarnaar is gevraagd dus volgens mij ook geen probleem :)

Succes!

Donny

Beste laurens en christina,
In december ga ik met mijn vriendin op wereldreis, jullie pagina heeft ons al veel duidelijk gemaakt!
Wij willen nieuw zeeland, australie en azie ontdekken. Ik zou graag ook zo min mogelijk vast willen leggen maar is dat wel mogelijk, moet ik niets aantonen als ik van het ene land in het andere kom per vliegtuig en nog geen ticket voor mijn volgende land in bezit heb noch een visum?

mvg
donny en juul

Maria stolting

Ook onze vraag is hoeveel geld je ongeveer zeker moet hebben om ook onze droom waar te kunnen maken.We volgen jullie verhalen over jullie avontuur heel erg graag.Hele fijne reis. Maria en Jack

Laurens

Bedankt Ruben!

Leuk om te horen en veel succes bij de voorbereidingen!

Ruben

Hoi Laurens en Christina,

Wat een geweldige verhalen! Ik ben 3 avonden bezig geweest om ze allemaal te lezen.. Erg leuk geschreven en krijg een goede indruk van alle landen!

Over 2 jaar wil ik ook een flinke reis gaan maken en daar gaat deze site zeker bij helpen!!

Groetjes Ruben

Laurens

Geweldig Nigel, leuk om nog even te horen!

Nigel

Hoi Laurens,

Op 20 september 2009 alweer heb ik een bericht gepost op deze site. Inmiddels zit onze reis van ruim 7 maanden er helaas alweer op. Echt een bijzondere ervaring en niet op de minste plaats door Antarctica. Het is ons uiteindelijk dus nog gelukt. Bedankt nogmaals voor je tips!!

Groetjes,
Nigel

Laurens

Hey Wiebe, bedankt: ziet er erg gaaf uit.
Goede voortzetting van de reis!

wiebe

Hey Laurens, zoals beloofd stuur ik onze site door, zodat jullie mee kunnen reizen. Morgen vertrekken wij naar Guilin. De site is www.thedudes.nl

Grt. Wiebe

Laurens

Mail komt eraan Sanne!

Sanne

Hoi Christina en Laurens,

Ik ben al enige tijd op reis en lezen regelmatig jullie verhalen voor ideeën en tips. Nou lijkt mij de tour die jullie door de hooglanden met die Sergio hebben gemaakt heel mooi.... Weten jullie nog waar jullie dat precies geboekt hebben, hebben jullie een emailadres of website van die man? Ik ben op sbrekel@hotmail.com te bereiken....

Alvast bedankt,

Groetjes Sanne

Wiebe

Dank je voor je reactie. Ik zal de link van onze site tzt naar je doorsturen.

Grt. Wiebe

Laurens

Hallo Wiebe,

Wij hadden destijds (en ik verwacht niet dat dit nu anders is) geen stroomvoorziening in de coupe zelf. Volgens mij waren er wel algemene punten waar je iets kon opladen, maar ik durf het niet meer met zekerheid te zeggen.

Een goede reis en mochten jullie ook verhalen en foto;s gaan bijhouden...ik reis graag mee!!

Grt

Laurens

Wiebe

Hoi laurens en Christina,

Geweldig om jullie verhalen te lezen. Ik ben een stuk wijzer geworden over de route die wij ook grotendeels gaan afleggen. Over twee maanden vertrekken we met de transsiberie express richting Peking. Ik heb een praktische vraag mbt de treinreis, weten jullie of er ook stroomvoorziening is voor bijvoorbeeld laptop?

Alvast bedankt.

Groetjes Wiebe

Laurens

Hallo Sanne,

De organisatie zelf kan ik me niet meer herinneren, maar er zijn er voldoende die dit doen. Boeken hebben wij destijds een paar dagen vantevoren gedaan, maar je kan het ook wel terplekke nog regelen. Tenminste wel toen wij er waren. Dit i.t.t. de "Inca Trail". Succes!

Sanne

Mag ik vragen waar jullie de Salkantay trekking hebben geboekt? Kun je deze gewoon ter plekke boeken?

emile molhuysen

Toen men begon met het afgraven van de 3 Klovendam
kwam men uiteraard bij de Tang periode terecht. Qua kunstuitingen de mooiste periode (618-907). Ik ben in het trotse bezit van 2 grote grafbeelden. Omdat ik wist dat de beelden in het graf geplaatst werden ben ik de beelden nauwkeuriger gaan bekijken. Met name een grote staande vrouw van ruim 30cm. Ik weet er wil iets van dus zat ik al snel met een naald in mijn hand om
wat te gaan prikken. De vrouw zit er dus uit alsof ze een bloem in haar hand had. Na een korte tijd had ik dus het (volgelopen) gaatje gevonden waar eens een bloem in was gestopt... wie ben ik om datzelfde nog eens te doen? Nee dus, daarvoor ben ik te menselijk.
Emile - Delft

Lorenz
reactie op: foto

Mooi... de wereld heeft veel meer te bieden dan die overbevolkte steden en jullie foto's zijn daar het bewijs van

Laurens

Een goede reis en bedankt., Jet!

Jet

Hey Laurens & Christina,

Bedankt voor jullie advies!

Nog 14 dagen en we gaan op pad eerst naar Thailand & Laos daarna Sydney en Nieuw Zeeland.

Jullie veel reisplezier voor de toekomst!


Groeten Jet

Laurens

Halllo Jet,

Bedankt, leuk om te lezen! En 3 maanden op reis...lekker. Wij zijn dit jaar nog naar Thailand/Hong Kong geweest en volgend jaar..nog geen plannen, maar gaan zeker weer op reis!

Nieuw-Zeeland hebben wij toen heel globaal gepland. Wij begonnen op het zuidereiland en hebben ter plekke min of meer het plan gemaakt. Ik zou ook zeker geen dag-tot-dag planning maken, want je bent toch gebonden aan de omstandigheden. Je kunt dit wel maken als leidraad natuurlijk, maar niet perse nodig. Het is een redelijk klein land en de wegen en transportmogelijkheden zijn uitstekend dus het is ook makkelijk om je plannen te wijzigen. Wij hadden volgens mij ook iets van 5 weken en dan kun je heel veel zien, maar niet alles en ik zou dat ook niet proberen. Wij willen zeker nog eens terug, prachtig land!!

Succes!

Laurens & Christina

Jet

Hoi Laurens & Christina,

Omdat mijn vriend en ik over 18 dagen vertrekken voor een reis van 3 maanden, ben ik veel reisverslagen aan het lezen en kwam zo ook op jullie blog terecht.
Geweldige wereldreis hebben jullie gemaakt, mooie verhalen, foto's en video's. Super!

Vraag aan jullie, hebben jullie de route voor Nieuw Zeeland helemaal van te voren uitgestippeld? Of globaal opgesteld wat jullie wilden zien en activiteiten die jullie graag wilden ondernemen?
Wij zijn zelf 5 weken in Nieuw Zeeland en reizen van Noord naar Zuid.En hebben een lijst gemaakt van wat wij willen zien en doen, maar geen dag tot dag planning gemaakt.

Hebben jullie al plannen voor een nieuwe reis?

Nogmaals ontzettend leuke blog!

Groetjes Jet

Laurens

Jullie hebben de e-mail als het goed is ontvangen Sheila en Theo!

katrien tanghe

supper

Sheila & Theo

Goedemiddag Laurens en Christina,

Wij gaan vanaf januari 2011 een beetje een vergelijkbare reis maken. Wij lezen dan ook met heel veel plezier jullie website (ook erg leuk en boeiend geschreven). We halen er veel goede tips uit. Ook hebben wij het ticket via Kilroy geboekt (wel tegen hogere prijzen als beschreven op de site, misschien doordat het een paar jaar verder is?).

We hebben in grote lijnen alles rond maar ik ben nog erg in 'gevecht' met mijn zorgverzekeraar. Hebben jullie de basisverzekering in Nederland opgezegd?

Hopelijk hebben jullie hier nog tips over voor ons? Dat zou super zijn.

Het e-mailadres is sheilie@hotmail.com

Alvast bedankt voor de reactie!

Groetjes,
Theo en Sheila
(www.theoensheila.reismee.nl)

alex
reactie op: foto

prachtig, ben officieel jaloers! nog een jaar 5 sparen:)

Ilona

ibergo@hotmail.com

Laurens

Hallo Ilona, wat is je mail adres? Dan mail ik je even

Ilona

Hoi Laurens & Christina,
Hoop dat jullie dit bericht nog door krijgen. ben via via op jullie site gekomen. Ga straks zelf in 6 maanden ongeveer dezelfde route afleggen en heb een paar vragen, over o.a. de verschillende soorten kleding (dik en dun) die je mee moet nemen.
Hoe kan ik met jullie in contact komen?
Hoop dat jullie reageren. Alvast bedankt.